ما در این مطلب از تاکسی روز به تفاوت ون با سایر وسایل حمل و نقل می پردازیم. اگر نمی دانید شکل ظاهری ون چگونه است، بیاید باهم به دوران کودکی سفر کنیم. کارتون آقای پستچی را به یاد آورید، بله درست حدس زدید، ماشین اقای پستچی یک نوع ون بود. ون آقای پستچی از نوع ون باربری بود و او همیشه نامه ها را در وَن خود قرار می داد. حالا که شکل ظاهری ون را به یاد آوردید، باید ذکر کنیم که ون فقط شکل باربری ندارد، بلکه در دونوع باربری و مسافربری خدمات رسانی می کند.
وَن چیست؟
ون یک ماشین مکعبی شکل هست و دارای 4 چرخ می باشد، که به منظور بهرمندی بیشتر از فضای داخل آن طراحی شده است. ون ها معمولا در دسته بندی ماشین ها شخصی قرار نمی گیرند و بیشتر مصرف تجاری دارند.
رزرو ون دربستی بیشتر به منظور حمل بار های مختلف و حمل مسافر استفاده می شوند. همان طور که متوجه شده اید، تفاوت ون با سایر وسایل حمل و نقل هم در ظاهر، هم در فیزیک و هم کاربرد آن هست.
تفاوت ون با سایر وسایل حمل و نقل از نظر فیزیکی
خودروهای سواری معمولاً در ۹ دسته استاندارد طبقهبندی میشوند؛ اما ونها در هیچیک از این دستهبندیها جای نمیگیرند. یکی از این دستهها، کلاس MPV (وسیله نقلیه چندمنظوره) است که ونها از نظر ظاهری تا حدودی شبیه به آن بهنظر میرسند، اما در واقع ساختار متفاوتی دارند.
از تفاوتهای بارز فیزیکی ون با دیگر خودروها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تعداد ستونهای بین درها که در ونها بیشتر است.
نحوه باز و بسته شدن دربها که غالباً بهصورت کشویی یا بزرگتر از خودروهای معمولی طراحی میشوند.
همانطور که پیشتر گفته شد، ونها معمولاً در گروه وسایل نقلیه شخصی قرار نمیگیرند و بهدلیل ظرفیت بالا و ساختار خاص، بیشتر در حملونقل تجاری، مسافربری گروهی یا باربری کاربرد دارند.
براساس استانداردهای بینالمللی، ونها از نظر ساختاری به چهار گروه تقسیم میشوند:
ون سهستونه
ون چهارستونه
ون پنجستونه
ون ششستونه
این دستهبندیها بر اساس طراحی فریم بدنه و محل قرارگیری ستونها انجام میشود و تأثیر مستقیمی در استحکام، ظرفیت سرنشین و نوع استفاده آنها دارد.
برای رزرو ون تشریفات به تاکسی روز مراجعه کنید.
تفاوت ون با سایر وسایل حمل و نقل از نظرکاربردی
هدف اصلی طراحی ون، حداکثر بهرهبرداری از فضای داخلی آن است. همین ویژگی باعث شده تا ونها در دو گروه اصلی کاربردی طبقهبندی شوند:
ونهای مسافربری
این دسته از ونها معمولاً دارای حداقل سه ردیف صندلی هستند و بسته به نوع مدل، ظرفیت آنها بین ۷ تا ۱۳ نفر متغیر است.
از ونهای مسافربری در مواردی مانند:
سفرهای خانوادگی و گروهی
حملونقل تشریفاتی
جابجایی درونشهری یا فرودگاهی
استفاده میشود.ونهای باربری
برخلاف نمونههای مسافربری، ونهای باربری معمولاً فاقد صندلی و بدون تجهیزات داخلی هستند. این نوع از ونها فضای یکپارچهای برای حمل انواع محموله فراهم میکنند و بهعنوان گزینهای مناسب برای باربری سبک شهری بهکار میروند.
- تفاوت اصلی ون با دیگر وسایل حملونقل در این است که میتواند همزمان نقش یک خودروی مسافربری و یک خودروی باربری را ایفا کند.
انواع ون
ون ها از نظر کاربردی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند، ما در این قسمت درباره دو نوع ون مسافرتی و تشریفاتی بحث می کنیم.
ون مخصوص مسافرت :
مسافرت با ون می تواند، یک سفر خاطره انگیز، بسیار راحت و البته ارزان را برای افراد به ارمغان بیاورد. ون ها مخصوص سفر انواع مختلفی دارند، بعضی از آن ها بسیار لوکس ودارای امکانات زیادی هستند. از ون های مخصوص سفر در ایران می توانیم به کمپر H350 ، ون سفری وانا، ون مسافرتی فوتون، ون غزال کمپر، کپر مسافرتی نارون، سیبا، ون سفری دلیکا، ون ایویکو کمپر، ون مسافرتی تویوتا هایس، ون مسافرتی بنز ویانو، ون مسافرتی بنز ویتو اشاره کنیم.
ون های مخصوص تشریفاتی :
این ون ها معمولا ویژه مهمانان خارجی، داخلی و مدیران هست و برای رفت و آمد جلسات مهم و کاری خاص مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از اساسی ترین تفاوت ون با سایر وسایل حمل و نقل حضور ون های مخصوص تشریفات در دسته بندی ون ها می باشد. از انواع این ون ها می توانیم به ون هیوندای H 1 ، ون بنز VIP Viona و غیره هست.
کلام اخر
ما در این مطلب درباره ون، انواع آن و تفاوت ون با سایر وسایل حمل و نقل ازنظر فیزیکی و کاربردی بحث کردیم. امید واریم این مطلب به شما در شناخت ون کمک بسزایی کند.